Expert român: În pădurile din Republica Moldova sunt prea mulţi lupi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul mare de lupi din pădurile Republicii Moldova reprezintă o problemă pentru dezvoltarea sectorului vânătoresc, susţine profesorul român Ovidiu Ionescu, care a susţinut o comunicare la Agenţia Moldsilva

"Republica Moldova are un potențial foarte mare și un teren productiv de a dezvolta sectorul cinegetic, dar din punct de vedere al modului în care sunt gestionate terenurile de vînătoare sunt mai multe lucruri de facut", a declarat prodecanul Facultăţii de silvicultură de la Universitatea Transilvania din Braşov, Ovidiu Ionescu, care a avut o vizită de lucru la Chişinău.

În opinia specialistului, în prezent cea mai stringentă problemă la acest capitol este numarul foarte mare de lupi în pădurile Republicii Moldova.
"În România sunt aproximativ 6.000 de urși și 3.000 de lupi asta în condițiile în care la 10 mii ha de pădure sunt admiși 1-2 lupi pentru a nu creea pagube, acest lucru este valabil și pentru Republica Moldova", a explicat expertul.

Potrivit datelor Moldsilva, acum în țara noastră sunt peste 70 de lupi. Lupul este un animal protejat de Convenţia privind conservarea vieţii sălbatice şi habitatelor naturale din Europa adoptată la Berna în 1979.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite