Scriitorul basarabean Serafim Saca, cunoscut pentru rolul său în mișcarea de renaștere națională, a fost petrecut astăzi pe ultimul drum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Romancierul, dramaturgul și publicistul Serafim Saca a fost înmormântat la cimitirul central din Chișinău, alături de prietenul său, scriitorul Vasile Vasilache. El a fost petrecut de ultimul drum de prieteni, colegi de breaslă și numeroși admiratori ai scrierilor sale.

Scriitorul Serafim Saca s-a stins din viață vineri dimineață la Spitalul Cancelariei de Stat în urma unei boli cardiovasculare.  Astăzi, rude și prieteni, dar și politicieni au venit la Uniunea Scriitorilor ca să-și ia rămas bun de la el. Dintre oficialități au fost prezenți doar primarul general Dorin Chirtoacă și liderul Partidului Liberal Mihai Ghimpu.

Serafim Saca a dorit să fie înmormântat alături de prietenul său, scriitorul Vasile Vasilache.

Născut în 1935 în satul Vancicăuți, Hotin, Serafim Saca era cunoscut pentru rolul său în rezistența culturală a basarabenilor în perioada sovietică. A scris lucrarea documentară ”Basarabia în Gulag”(1995), romanele ”Vămile”, ”Linia de plutire” , cartea de interviuri ”Aici și acum”.

În ultimii ani, el lucra asupra romanului autobiografic ”Pe mine mie redă-mă”. Fragmente din acest roman au fost publicate până acum în revista Sud-Est Cultural.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite