Şapte legi în domeniul pieţei farmaceutice vor fi modificate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legile care reglementează piaţa farmaceutică din Moldova sunt imperfecte şi nu corespund standardelor europene.

Deputatul liberal Gheorghe Brega, preşedintele Comisiei de anchetă privind examinarea situaţiei pe piaţa farmaceutică, a declarat pentru Info-Prim Neo că se pregăteşte un proiect de lege pentru modificarea cadrului legal în domeniu.

Comisia îşi finalizează activitatea la 1 decembrie, iar preşedintele acesteia spune că pregăteşte un raport despre situaţia pe piaţa farmaceutică. „Concluzia de bază e că trebuie modificată legislaţia. Sunt 7 legi care necesită completări sau modificări. Acum în toate direcţiile sunt probleme, există lacune care permit acţiuni deloc benefice", a comunicat Gheorghe Brega.

Un studiu al pieţei farmaceutice din Republica Moldova constata că în acest domeniu există multiple aranjamente. Potrivit parlamentarului, când a fost creată comisia, în luna mai, au fost iniţiate mai multe controale. Verificările au început la Agenţia Medicamentului.
În septembrie Gheorghe Brega a adus mai multe acuzaţii în adresa unei companii farmaceutice care a reuşit, în decurs de un an, să înregistreze 137 de preparate, în unele cazuri câte 40 de medicamente pe lună, în timp ce alte companii înregistrează câte 5-6 preparate pe an. Comisia a depistat nereguli şi în cazul desfăşurării licitaţiilor pentru achiziţionarea medicamentelor în instituţiile medicale de stat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite