Prognoza meteo: Un front atmosferic rece care vine din Nord-Vest aduce frig şi ploi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vremea se răcește și vin ploi torenţiale
Vremea se răcește și vin ploi torenţiale

Începem săptămâna cu cer variabil în toată ţara, presiune atmosferică scăzută şi vânt de intensitate mică, dinspre sud. În acelaşi timp un front foarte rece ce va ajunge miercuri, va aduce vânt şi ploi torenţiale, iar minimele vor coborî până la minus un grad Celsius, în raioanele din nordul Republicii Moldova.

Temperatura minimă de 8 grade Celsius a zilei de astăzi va fi înregistrată în nordul țării, în vreme ce în sud, la Cahul, mercurul din termometre ar putea atinge chiar și 20 de grade. Prima zi de luni din noiembrie aduce 17 grade Celsius în Capitală și la Ștefan Vodă, până la 15 grade la Râbnița și Bălți și între 15 și 18 grade coloană de mercur în raioanele Briceni și Edineț. Vremea frumoasă cu iz de toamnă timpurie nu durează decât până la înserat. Noaptea mercurul din termometre coboară pâmă la 9 grade în Chișinău, la Râbnița și Ștefan Vodă, în timp ce la Cahul temperatura minimă nocturnă va fi de 10 grade Celsius.

MÂINE

Marţi e zi cu soare, însă diurnele atmosferice scad simțitor. Vor fi până la 12 grade Celsius în Capitală, 11 la Bălți și Râbnița și abia 10 grade Celsius la Briceni. Cel mai cald va fi la Cahul, unde termometrele vor indica 16 grade. Noaptea temperaturile scad la 5 grade în Chișinău și Briceni și 4 la Bălți.

POIMÂINE

Vremea se răceşte începând cu ziua de miercuri, iar termometrul nu va indica mai mult de 13 grade. În Capitală şi la Ștefan Vodă vor fi 12 grade, iar locuitorii din raioanele din nord vor avea parte de cel mult 11 grade. Pe timpul nopții temperatura va scădea până la 0 grade Celsius în jumătatea nordică şi 2- 7 grade în sud.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite