„Partos“ şi „Borea Oaia“, membri ai lumii interlope, au fost reţinuţi de Poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În timpul reţinerii
În timpul reţinerii

Constantin Varzari (51 de ani) şi Boris Olan (55 de ani) sunt originari din orăşelul Durleşti. Sunt două persoane autorităţi ai lumii interlope, numiţi „Partos" și "Borea Oaie".

Cei doi au fost localizați și reținuți în urma unui șir de acțiuni operative de investigație, desfășurate de ofițerii Direcţiei Combatere a Crimei Organizate. Ultimii au documentat activitatea ilicită a organizației criminale "Patron", liderul căreia este "hoţul in lege" Ivan Guşan, de 41 de ani, care se află în România.

Varzari împreună cu Olan au început să întreprindă acţiuni pentru a convoca reuniuni cu elementele criminale din Moldova. Varzari urma să recruteze şi să numească câte un „sub-supraveghetor" în fiecare raion. Aceștia, la rândul lor urmau să acumuleze bani pentru ceea ce în lumea criminală este numit „obşciac".

Cercetările au stabilit că Varzari interacţiona cu Guşan, căruia îi transmitea o parte din banii şi pe care îl consulta pentru decizii. Totodată Varzari menținea legături şi cu Vladimir Moscalciuc, alias „Machena" (aflat în detenție), pe care îl consulta în diferite probleme legate de dirijarea activităţii infracţionale şi acumularea mijloacelor băneşti pentru „obşciac".

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite