Libia: Corespondenţă specială pentru Adevărul Moldova. Doctoriţa din Orhei Valentina Safta: „Ne-au bombardat spitalul, dar oricum nu ne pornim acasă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Războiul din Libia a ajuns şi în Mizdah, oraşul libian în care locuiesc cei mai mulţi cetăţeni moldoveni. Un avion al trupelor aliate au bombardat zona în care se află spitalul unde lucrează concetăţenii noştri. Doar doi moldoveni din cei şase a decis să se întoarcă acasă.

Valentina Safta, o asistentă medicală aflată în Mizdah povesteşte că zilele trecute, o bombă a căzut chiar peste spitalul unde este angajată. „Forţele aliate aruncau cu bombe peste câteva baze militare aflate în apropiere de spital, iar una din acestea a nimerit chiar  în salonul unor bolnavi. Un doctor din Coreea şi soţia sa au fost răniţi. Satele din împrejurimi au fost arse", spune Valentina Safta.

Doi cetăţeni moldoveni s-au pornit din Libia spre casă

Libia: Corespondenţă specială pentru Adevărul Moldova: „Militarii au înconjurat spitalul"


Doi moldoveni care se aflau în spital în acel moment nu au păţit nimic. Imediat după incident, autorităţile libiene au evacuat cetăţenii străini din Mizdah. Timp de două zile, moldovenii au fost duşi într-un sat îndepărtat, în pustiu.


Dacă iniţial, după această întâmplare, Valentina Safta se gândea să se întoarcă în Moldova, mai apoi femeia s-a răzgândit. „Chiar dacă aici e război, tot e mai bine decât acasă". Doar doi colegi de-ai ei, o moaşă din Criuleni şi un medic din Tighina au decis să revină, la insistenţa familiei. Ei s-au îmbarcat ieri pe o navă pusă la dispoziţie de autorităţile ucrainene, care va ajunge la Odesa la sfârşitul săptămânii viitoare.

Libia: Corespondenţă specială pentru Adevărul Moldova. Doctoriţa din Orhei Valentina Safta: „Acum e linişte. Se mai aud câteodată împuşcături"

image

Foto: Oraşul Mizdah se află la 300 kilometri de capitala Tripoli

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite