Ii populare şi blănuri de lux, la zilele modei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Haine şi încălţăminte fabricate în Moldova şi peste hotare, maşini de cusut, bijuterii şi accesorii, toate pot fi găsite până duminică la o expoziţie specializată, deschisă la Moldexpo.

Doamnele se plimbă printre standurile ce abundă în haine gata să fie probate, cumpărătorii fac cozi, vânzătorii abia de reuşesc să împacheteze produsele. Între timp, pe un podium încăpător defilează tineri îmbrăcaţi în ţinute cu motive tradiţionale. Se întâmplă la centrul Moldexpo, unde între 15 şi 18 noiembrie se desfăşoară Moldova Fashion Expo. În cadrul evenimentului, au loc prezentări de modă, demonstrări de utilaje şi de materii prime şi concursuri pentru tinerii designeri. Cei care vor să afle tendinţele din acest sezon pot opta pentru o lecţie de stil, iar cei care vor să-şi schimbe garderoba îşi pot satisface orice capriciu.

„Oferta este generoasă. Puteţi cumpăra maşini de cusut, încălţăminte, genţi, paltoane, tricotaje, blănuri, căciuli, bijuterii, lenjerie de corp şi de pat. Chiar dacă sunt expuse produse din mai multe ţări, am creat condiţii speciale pentru companiile din Moldova", menţionează Veronica Bucur, unul dintre organizatorii zilelor modei.

Atât producătorii autohtoni, cât şi cei de peste hotare îşi prezintă marfa cum ştiu ei mai bine. Cei din Turcia îşi ademenesc clienţii cu dulciuri orientale şi preţuri accesibile. „Toate produsele noastre sunt din piele naturală. Pantofii costă de la 60 până la 200 de euro, iar genţile - de la 70 la 150 de euro. Destul de ieftin", se laudă Ahmed Kartal, directorul unei companii turceşti.

Şi un participant din Germania a redus cu 30% preţurile la bijuteriile din argint din vitrină. „Sunt de calitate superioară. Cele mai ieftine inele pot fi cumpărate cu 30-50 de euro, avem însă şi bijuterii de peste 150 de euro. Oricum, e mai puţin decât ar costa în Dusseldorf", spune N. Flekel, directorul pe vânzări al firmei germane.

Made in Moldova

Producătorii autohtoni spun că astfel de evenimente sunt o şansă în plus pentru promovare. Ei încearcă să impresioneze prin porturile tradiţionale, care rămân în vogă, blănurile de lux şi hainele fabricate în Moldova. „Cea mai ieftină ie este de 500 de lei, dar preţul creşte în funcţie de pânză şi de tehnica folosită. Poate ajunge şi 2.000. Le cumpără, în special, moldovenii care pleacă peste hotare", precizează Galina Trofim, manager la un atelier.
Deşi nu se plâng pe vânzări, importatorii de blănuri încă îşi aşteaptă clienţii. „Avem tot ce vă doriţi, haine de vulpe, nurcă şi nutrie. Preţul de plecare este 3.000 de lei, dar poate ajunge şi la 44.000", afirmă Diana Zgorcea, care aduce blănurile din Grecia.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite