Dorin Chirtoacă despre accident: „Pentru mine e un caz tragic, o pată pentru tot restul vieții“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorin Chirtoacă, primarul Chişinăului
Dorin Chirtoacă, primarul Chişinăului

Primarul de Chișinău regretă accidentul cu implicarea mașinii sale, în care un pieton a fost lovit mortal și adresează condoleanțe familiei victimei. „Este un caz tragic pentru mine, o pată pentru tot restul vieții, chiar dacă nu am fost implicat direct", a declarat Dorin Chirtoacă.

Edilul susține că i-a împrumutat vineri seara angajatului Primăriei, care urma să meargă în weeend la Călărași, în scopuri private. Se aștepta s-o găsească parcată azi dimineață în curtea Primăriei, când a aflat despre accident. „Pentru mine e un caz mai mult decât tragic pentru că e vorba de decesul unui om, de implicarea unui angajat al Primăriei și, mai puțin important, de implicarea mașinii mele", a spus Chirtoacă.

VIDEO Un pieton a fost ucis de mașina primarului de Chișinău

Primarul a explicat, totodată, că obișnuia să-și împrumute automobilul personal colegilor din Primărie și de la partid pentru că el mai mult staționează, Chirtoacă folosindu-se de mașina de serviciu.

image

Potrivit lui, Sergiu Goțonoga (foto), tânărul de 24 de ani care se afla la volanul mașinii primarului, era angajat de câteva luni la serviciul tehnic al Primăriei și avea grijă, printre altele, de verificarea tehnică a mașinilor. El va fi suspendat din funcție pe durata anchetei. Primarul a cerut Poliției ca toate procedurile să fie desfășurate ca la carte.

Șoferul susține că circula regulamentar, dar ar fi fost orbit de luminile unui automobil care venea din sens opus și nu a observat pietonul care traversa neregulamentar.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite