Despăgubiri-record pentru oamenii care şi-au pierdut bunurile în urma părăsirii forţate a Basarabiei, Nordului Bucovinei şi Ţinutului Herţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tanchiștii au făcut raiduri în satele moldovenești cu mașinile lor de luptă
Tanchiștii au făcut raiduri în satele moldovenești cu mașinile lor de luptă

Potrivit hotărârilor emise ieri de Prefectura Suceava, 46 de familii vor primi despăgubiri în sumă totală de 5 milioane de lei româneşti.

În acest judeţ au fost înregistrate 2.044 de cereri depuse în baza Legii nr. 290/2003, din care 479 de cereri au fost transmise spre soluţionare la Instituţia Prefectului municipiului Bucureşti, Timişoara, Botoşani şi Iaşi. În 259 de cazuri au fost emise hotărâri prin care a fost stabilit cuantumul măsurilor reparatorii propuse, iar 1.250 de cereri au fost respinse.

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat că a fost constituită o nouă echipă tehnică de evaluatori pentru că este necesar să fie făcută în termen util evaluarea valorii despăgubirilor pentru terenuri, recolte, locuinţe sau anexe gospodăreşti. "Până la sfârşitul acestei luni sperăm să finalizăm acţiunea de evaluare a dosarelor depuse în baza Legii 290/2003 în judeţul nostru", a spus Sinescu, citat de Mediafax.

Legea 290/2003 prevede acordarea de despăgubiri sau compensaţii persoanelor ale căror bunuri au fost sechestrate, reţinute sau rămase în Basarabia, Bucovina de Nord şi Ţinutul Herţa, ca urmare a stării de război şi a aplicării Tratatului de Pace între România şi Puterile Aliate şi Asociate, semnat la Paris la 10 februarie 1947.

Despăgubiri de 2 milioane de lei româneşti pentru refugiaţii din Basarabia şi Bucovina de Nord

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite