De Ziua Naţională a Vinului ministrul Agriculturii va pregăti bucate pentru jurnalişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ziua Naţională a Vinului - 2012
Ziua Naţională a Vinului - 2012

Anul acesta, Ziua Naţională a Vinului va avea loc în zilele de 6 şi 7 octombrie, la complexul Moldexpo din Chişinău. În centrele raionale sărbătoarea va ţine doar o zi şi va fi organizată duminică. Pentru prima dată, la eveniment vor participa agenţi economici din Transnistria: combinatul de divin Kvint și combinatul de vin Buchetul Moldovei.

Vasile Bumacov, ministrul Agriculturii, a anunţat că şi-au confirmat participarea 50 de întreprinderi vinicole şi zeci de meşteri populari.

„Toate acţiunile vor fi direcţionate spre promovarea asociaţiilor producătorilor de vinuri cu indicaţie geografică: Valul lui Traian, Ştefan Vodă, Codru, Asociaţia producătorilor de divin din Bălţi. Ministrul a anunţat că deschiderea va avea tematică folclorică. După care va fi organizat alaiul asociaţiilor producătorilor de vinuri cu indicaţie geografică. Vor fi degustaţii publice pentru vinurile selecte. De asemenea, cei care vor prezenta vinuri, vor trebui neapărat să aibă şi bucate specifice zonei din care vin.

Pe parcursul a două zile de sărbătoare vor avea loc mai multe concursuri tematice: „Viţa de aur", „Tulburel", „Deonis", „Cea mai bună prezentare la sărbătoare". Guvernul va oferi celui mai bun producător autohton „Marele premiu". Iar ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, va face bucate în aer liber pentru a demonstra că nu e nevoie de mulţi bani pentru a pregăti o masă delicioasă la care a invitat mai mulţi jurnalişti.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite