Contractele matrimoniale, tot mai des solicitate de moldovenii căsătoriți

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Contractele matrimoniale au priză tot mai mare în Republica Moldova
Contractele matrimoniale au priză tot mai mare în Republica Moldova

Dacă inițial astfel de contracte erau cerute în cuplurile unde unul dintre parteneri este cetățean al altul stat, acum tot mai mulți moldoveni doresc să-și protejeze bunurile câștigate în timpul căsătoriei.

Un număr tot mai mare de cupluri din Moldova încheie contracte prenupțiale pentru a-și proteja bunurile dobândite în timpul căsniciei, relevă Info-Prim Neo. Conform notarilor, inițial această procedură era solicitată cu precădere de către familiile în care unul dintre parteneri e cetățean străin.

„Este binevenit ca persoanele conştient să încheie astfel de contracte pentru a-şi garanta drepturile sale şi patrimoniul, întrucât în cazul divorţului sau în cazul decesului partenerului poate apărea cineva care să pretindă la aceste bunuri", precizează Tatiana Ungureanu, președintele Uniunii Notarilor, pentru sursa citată. Ea mai spune că de la începutul lui 2011 și până în august a încheiat nouă contracte matrimoniale și că nimeni nu a reziliat un astfel de contract până în prezent.

Ministerul Justiției și Serviciul de Stare Civilă nu au centralizate numărul contractelor matrimoniale înregistrate în țara noastră.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite