Vladimir Voronin, preşedintele României Mari. Cum a vrut Traian Băsescu să-l convingă pe liderul PCRM să accepte Unirea cu România VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflat într-o vizită în Republica Moldova, fostul lider de la Cotroceni Traian Băsescu a declarat la câteva posturi de televiziune de la Chişinău că i-a propus liderului PCRM, Vladimir Voronin, să facă Unirea cu România, pe când ambii erau şefi de state. Traian Băsescu nu a vrut să ofere alte detalii pe acest subiect, însă fostul preşedinte al Republicii Moldova s-a arătat mai deschis.

Voronin a confirmat existenţa unei astfel de propuneri, subliniind că Băsescu a expus-o în timp ce se afla în faţa hărţii Republicii Moldova.

„El nu vrea să recunoască despre ce a vorbit cu mine, dar ştiţi ce mi-a propus? Eu nu ştiu, poate aceste propuneri au legătură cu diagnoza pe care o are Băsescu, dar el mi-a spus: domnule Voronin, facem Unirea şi eu contribui ca dumneavoastră să fiţi viitorul preşedinte al României Mari”, a declarat Vladimir Voronin vineri, 13 octombrie, la emisiunea „Peatniţa” de la RTR Moldova. (vezi min. 13)

Voronin a mărturisit că după această ofertă percepţia sa vizavi de Traian Băsescu s-a schimbat radical: a ajuns să îl privească „precum priveşte doctorul la pacient”.

De menţionat că Sergiu Mocanu, fostul consilier al lui Vladimir Voronin, a spus recent, în cadrul emisiunii „În direct cu Sergiu Mocanu”, că a fost martorul acestei propuneri făcute de către Băsescu pentru Voronin. Potrivit lui Mocanu, fostul preşedinte român i-ar fi propus liderului PCRM funcţia de vicepreşedinte al României Mari.

          

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite