Vlad Plahotniuc: "Cei care mă acuză de toate relele vor doar să-şi crească ratingul politic pe seama mea!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un interviu pentru agenţia Infotag, prim-vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova, susţine că toate acuzele la adresa sa sunt lipsite de seriozitate şi de probe, inclusiv cea potrivit căreia vrea să ia locul lui Marian Lupu, actualul şef al Partidului Democrat.

"Uitaţi-vă puţin cine sunt acei care spun asta, este vreun om serios printre ei? Eu nu am văzut. Hai să o luăm logic, care ar fi sensul să plece Marian Lupu, când ratingul lui este peste ratingul partidului, deci are un important rol de locomotivă a PDM? Noi ne propunem să reformăm PDM, nu să-l distrugem. Numai nişte oameni care nu înţeleg nimic din politică ar putea să creadă că se pregăteşte în vreun fel înlăturarea lui Marian Lupu. Dimpotrivă, modernizarea PDM va întări şi poziţia lui în partid. Spre deosebire de alte partide, la PDM este o conducere colectivă, asta-i sperie foarte tare pe competitorii noştri politici", aşa a comentat Vlad Plahotniuc zvonurile precum că ar dori să-l înlăture pe Marian Lupu de la conducerea Partidului Democrat.

Referindu-se la direcţiile de reformă a PDM, milionarul spune că acestea sunt două: "o întărire a poziţionării PDM ca partid apropiat de oameni şi o amplă reorganizare internă, care să dea mai multă coerenţă şi eficienţă activităţii noastre, dar şi să asigure o comunicare mai consistentă cu cetăţenii".

Milionarul susţine că a elaborat şi un proiect de Lege privind finanţarea partidelor politice. Potrivit democratului, iniţiativa are scopul de a asigura echitate şi transparenţă în competiţia electorală.

"Au fost atâtea acuzaţii de-a lungul timpului pe tema modului în care sunt finanţate partidele, chiar şi la adresa PDM, încât am considerat oportun să lansez această iniţiativă pentru crearea unui echilibru între partide, iar cele care dispun de resurse financiare reduse să nu fie defavorizate în competiţia electorală. Iniţiativa legislativă este deja pregătită", a declarat Vladimir Plahotniuc.

Controversatul politician şi om de afaceri afirmă că nu este vreun domeniu, în care cineva să nu se fi găsit să-l acuze de ceva fără a avea probe. "Dacă te uiţi la cât de lipsite de seriozitate şi de probe au fost aceste acuzaţii, înţelegi imediat că respectivii au dorit, doar să-şi crească ratingul politic pe seama mea. Unii au reuşit, doar că atunci, când îţi clădeşti ascensiunea politică pe acuzaţii nefondate şi construcţii negative, această ascensiune nu durează prea mult, vine un moment în care te prăbuşeşti", constată prim-vicepreşedintele Parlamentului în interviul pentru agenţia Infotag.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite