Vlad Filat: Nu văd cu ce ar încurca inaugurarea consulatului rusesc la Tiraspol, dacă sunt respectate normele internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Republicii Moldova Vlad Filat susţine într-un interviu pentru Europa Liberă că în relaţia cu Federaţia Rusă sunt probleme, dar sunt discutate fără ocolişuri, cu abordări pragmatice.

„În primul rând, este clar că noi avem o colaborare deschisă şi responsabilă (cu Rusia n.r.). Avem un dialog la fel de bun, probabil, şi urmare a efortului pe care l-am depus pe parcursul a trei ani de zile. Desigur, sunt probleme, dar sunt discutate fără ocolişuri, cu abordări pragmatice. Este rezultatul muncii şi este o platformă sănătoasă, pentru a consolida relaţiile bilaterale între Republica Moldova şi Federaţia Rusă", precizează pentru Europa Liberă şeful Guvernului de la Chişinău.

Referitor la faptul că Moscova vrea ca în Republica Moldova să existe încă 2 consulate ruseşti, premierul Vlad Filat afirmă nu vede nici-un obstacol pentru deschiderea celui de la Bălţi. „În cadrul discuţiilor, mesajul meu a fost unul de răspuns că dânşii trebuie să facă tot ce ţine de condiţiile procedurale şi Chişinăul oficial va da aviz pozitiv". Cât despre consulatul de la Tiraspol, premierul a declarat că "nu vede cu ce ar încurca inaugurarea acestui consulat general la Tiraspol, dacă condiţiile necesare, care iarăşi reies din norma internaţională, dar şi din normal naţională, sunt respectate."

Aminitim că pe 16 şi 17 noiembrie în Republica Moldova se află într-o vizită oficială vicepremierul rus Dmitri Rogozin.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite