Vadim Mişin şi Igor Dodon creează o nouă fracţiune în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Socialistul Igor Dodon
Socialistul Igor Dodon

Noul grup parlamentar se va numi fracţiunea deputaţilor neafiliaţi.

Din fracţiune vor face parte şapte deputaţi, care au făcut anterior parte din PCRM: Igor Dodon, Vadim Mişin, Zinaida Greceanîi, Ion Ceban, Veronica Abramciuc, Tatiana Botnariuc şi Oleg Babenco. Preşedintele noii fracţiuni va fi Zinaida Greceanîi, propusă de Vadim Mişin.

„Este un eveniment absolut logic, ce trebuia să aibă loc. Cred că vom găsi limbă comună. Noi rămânem în opoziţia parlamentară. Vom veni cu proiecte de legi constructive. Nu vom face bătălii politice în interesul unui sau al altui partid“, a declarat Zinaida Greceanîi, preşedintele noii fracţiuni.

„Am creat această fracţiune pentru a hotărâ problemele mai eficient. Noi nu am trădat pe nimeni, ci am fost trădaţi“, a mai adăugat Vadim Mişin făcând referire la declaraţii ce au apărut după plecarea sa in PCRM. În acelaşi timp, Igor Dodon a menţionat că nemulţumiţi sunt doar liberalii şi comuniştii.

De asemenea, citându-l pe Vladimir Voronin precum că Dodon vrea să-l scoată pe Ghimpu din AIE, Igor Dodon a afirmat: „Da, vrem să scoatem unioniştii de la Guvernare“. Mai mult Dodon a menţionat că fracţiunea s-ar putea extinde. „Avem şanse să consoilidăm fracţiunea cu alţi deputaţi până la următoarele alegeri. Noi discutăm între partidele de stânga să avem o poziţie comună", a mai spus Dodon. Vadim Mişin a mai declarat că formarea unei fracţiuni comune cu deputaţii din grupul socialiştilor nu înseamnă şi unirea partidelor, iar Igor Dodon a spus că deocamdată nu se discută despre fuziuni şi blocuri.

Potrivit Info-Prim Neo preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a spus că, potrivit Regulamentului Parlamentului, un deputat care a părăsit o fracţiune poate să se alăture altei fracţiuni numai după şase luni. Vadim Mişin a precizat însă că deputaţii neafiliaţi nu doresc să se alăture altei fracţiuni, ci să creeze o fracţiune nouă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite