Nezavisimaia Gazeta: Rusia va evacua din Transnistria opt elicoptere militare, dar va aduce de două ori mai multe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ruşii ar putea aduce pe calea aerului tehnică nouă
Ruşii ar putea aduce pe calea aerului tehnică nouă

Între Tiraspol şi Moscova există o înţelegere secretă potrivit căreia autorităţile transnistrene nu pun piedici în calea evacuării armamentului din regiune dar cu condiţia ca dacă se evaciuează un elicopter militar, se vor aduce alte două în loc, anunţă cotidianul Nezavisimaia Gazeta de la Moscova.

Rusia va evacua din regiunea transnistreană opt elicoptere militare, aflate acolo de 20 de ani, a declarat luni vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov.
Ieri un avion militar cu specialişti ruşi a aterizat la Chişinău, iar după un control din partea experţilor a decolat spre Tiraspol, pentru a pregăti tehnica de evacuare.

Nezavisimaia Gazeta anunţă că avionul continuă să rămână pe aerodromul militar de la Tiraspol, chiar dacă era deja încărcat cu tehnică militară. Potrivit ziarului de la Moscova, autorităţile separatiste blochează decolarea avionului pentru că aşteaptă respectarea prevederilor unei înţelegeri secrete.
"Moscova a încheiat o înţelegere secretă cu Tiraspolul, arme şi tehnică nouă potrivit căreia autorităţile din regiune nu vor împiedica evacuarea tehnicii militare şi a armamentului învechit. Condiţia este ca în loc să se aducă arme şi tehnică nouă. Astfel în locul unei elicopter militar vechi ar urma să fie aduse două elicoptere noi", scrie Nezavisimaia Gazeta, care citează surse anonime.

Vicepremierul pentru reintegrare: „Federaţia Rusă va evacua opt elicoptere din regiunea trasnistreană"

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite