Presa de la Moscova: România este implicată în pregătirea unei revoluţii portocalii în Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Manifestație la Moscova
Manifestație la Moscova

Pe teritoriul României şi Lituaniei sunt amplasate tabere de pregătire a activiştilor care ar urma să organizeze o revoluţie portocalie în Rusia, s-a afirmat într-o emisiune la postul de televiziune NTV din Rusia, controlat de Gazprom.

Postul TV a difuzat zilele trecute o „investigaţie jurnalistică” cu denumirea „Anatomia protestelor - 2”, cu înregistrări audio şi video, în care se afirmă că în România şi Lituania se găsesc tabere de antrenament pentru activiştii mişcărilor de protest din Rusia.

Astfel, într-o discuţie a liderului mişcării „Frontul de stânga” din Rusia, Serghei Udaltsov, cu deputatul georgian Ghivi Targamadze, ultimul menţionează faptul că dacă sunt suficienţi oameni „vor lucra taberele din Lituania şi România”.

Ziariştii de la postul NTV afirmă că aceste tabere au fost create pe bani din Statele Unite. Potrivit NTV, liderii opoziţiei ruse ar pregăti şi acţiuni de protest şi chiar provocări pe data de 7 octombrie, când preşedintele rus Vladimir Putin împlineşte 60 de ani.

Serghei Udaltsov a negat, într-o postare pe blogul său, faptul că opozitia ar pregăti acțiuni violente și a calificat filmul drept o provocare: „Probabil, filmul trebuie să pregătescă opinia publică pentru noi arestări în rândul opoziției, ar putea fi vorba și de arestarea mea".

Mai mulți reprezentanți ai puterii de la Moscova au chemat organelle de drept să investigheze faptele expuse în filmul difuzat de NTV, iar unii au cerut chiar ca Serghei Udaltsov și „eroi ai filmului" să fie reținuți.

De notat că primul film „Anatomia protestelor” a fost difuzat de postul de televiziune pro-Kremlin NTV în ajunul alegerilor prezidenţiale din Rusia din 4 martie 2012.În film se afirma că opozanţii ruşi sunt plătiţi pentru a protesta faţă de Vladimir Putin.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite