Nezavisimaya Gazeta: Republica Moldova se pregăteşte să găzduiască o bază NATO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poligonul militar de la Bulboaca, Anenii Noi este pregătit pentru amplasarea unei baze militare a NATO, anunţă publicaţia rusă Nezavisimaya Gazeta. Aceasta se bazează pe declaraţiile şefului Securităţii de la Tiraspol, Vladislav Finaghin.

"În ultimele şase luni, Chişinăul îşi întăreşte activ componenta militară cu ajutorul SUA şi a României, iar această colaborare ar putea fi completată şi prin prevederi în noua Constituţie", a declarat şeful KGB de la Tiraspol, citat de ziarul de la Moscova.
Potrivit lui Finanghin, la Chişinău se crede că de fapt Moscova singură împinge Moldova în braţele NATO, datorită presiunii şi şantajului la care face uz partea rusă. Aceste concluzii au fost făcute şi după recenta declaraţie a ambasadorului pentru misiuni speciale Serghei Gubarev privind posibila recunoaştere a Transnistriei.

Rusia ameninţă cu recunoaşterea independenţei Transnistriei

Vladislav Finaghin afirmă că "poligonul militar de la Bulboaca este modernizat nu doar conform standardelor NATO, care au devenit o normă pentru forţele militare ale Republicii Moldova, ci chiar pentru NATO". "Alianţa de la guvernare din Republica Moldova vrea să completeze Constituţia astfel încât să fie permisă amplasarea de baze militare pe teritoriul ţării. Este evident că nu e vorba de o bază a Rusiei, căci autorităţile de la Chişinău continuă să insiste asupra evacuării din Transnistria a trupelor ruseşti", susţine şeful securităţii de la Tiraspol.

Finanghin se arată îngrijorat de faptul că în ultimele şase luni, "specialiştii din SUA şi România antrenează forţele speciale şi de securitate ale Ministerului de Interne şi ale Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) din Republica Moldova".

Vitalie Marinuţa: „Avem nevoie de armată având conflictul transnistrean nesoluţionat și trupe separatiste pe malul stâng"

Republica Moldova are cel mai mic buget militar din Europa

NATO, sperietoare sau scut de protecţie pentru Republica Moldova

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite