Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a fost invitat să vină la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul moldovean de Externe, Iurie Leancă, l-a invitat oficial la Chişinău pe omologul său rus, Serghei Lavrov, transmite agenţia RIA Novosti. Invitaţia a fost lansată în cadrul întrevederii bilaterale pe care cei doi au avut-o astăzi la Moscova.

„Vă invit să vizitaţi Republica Moldova. Aţi fost ultima dată la noi în 2009. Suntem convinşi că vizita dumneavoastră la Chişinău ne va permite să analizăm încă o dată relaţiile bilaterale, să punctăm evenimentele importante şi să exploatăm la maxim potenţialul ce există în raporturile dintre ţările noastre“, a menţionat ministrul Iurie Leancă, la finalul discuţiilor purtate cu omologul său rus.
    
La rândul său, Lavrov a spus că „va vizita cu plăcere Chişinăul, la o dată ce urmează a fi stabilită“.

Vicepremierul Iurie Leancă se află într-o vizită oficială de două zile la Moscova. Împreună cu omologul său rus urmează să semneze Programul de colaborare între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Federaţiei Ruse în domeniul umanitar pentru anii 2011-2013 şi Planul consultărilor interministeriale pentru anul 2011.

Programul vizitei mai include întrevederi cu alţi oficiali ruşi, dar şi o întâlnire cu un grup de politologi specializaţi în domeniul relaţiilor internaţionale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite