Lupu: „Filat-Smirnov, întâlnire intimă cu interese de business“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele interimar Marian Lupu susține că premierul nu a găsit cel mai potrivit moment pentru întrevederea cu liderul separatist de la Tiraspol. Mai mult, democratul a lăsat să se înțeleagă că Vlad Filat și Igor Smirnov s-ar fi putut întâlni pentru niște interese personale, de afaceri.

„Greu de spus de ce s-au întâlnit. Poate este vorba de runda de negocieri care va avea loc la Vilnius pe 30 noiembrie, dar mă gândesc că această rundă putea avea loc și fără această întrevedere. Ori că există niște interese mai ascunse. Nu exclud că ar putea să fi fost niște interese care ies din zona oficialului și vizează interese mai personale, chiar și de business între cei doi", a declarat liderul Partidului Democrat, la emisiunea ÎnProfunzime.

„Nu este perioada cea mai fericită și cea mai indicată pentru asemenea întâlniri intime. Avându-l pe Smirnov înscris în așa-numita cursă prezidențială din Transnistria, cred că o asemenea întrevedere l-ar putea avantaja într-un fel", a mai spus el.

Citește și

„Filat trebuia să-l aducă pe Smirnov în sac la Chișinău". Vezi ce cred analiștii politici despre întâlnirea de la Tighina

Vlad Filat, față-n față cu Igor Smirnov. Citește AICI detalii de la întrevederea de la Tighina

Ieri, Vlad Filat a negat că vizita lui în stânga Nistrului ar avea vreo legătură cu așa-zisele alegeri prezidențiale din Transnistria. Și analiștii politici cred că acest lucru este puțin probabil deoarece Smirnov pledează pentru independența regiunii și comunicarea cu malul drept chiar îi dăunează în campania electorală.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite