Foști colegi de studenție, premierul român și cel moldovean se reîntâlnesc pe băncile universității

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierii Mihai Răzvan Ungureanu și Vlad Filat vor conduce sâmbătă, 3 martie, ședința comună a guvernelor celor două țări vecine, care va avea loc la Universitatea „Alexandru Ion Cuza" de la Iași.

Ambii demnitari și-au făcut studiile în capitala Moldovei istorice în anii '90. Ungureanu a făcut Facultatea de Istorie-Filozofie începând cu 1988 și chiar a fost membru al Senatului Universității între 1990-1992. Filat a devenit student în 1990 și a urmat până în 1994 Facultatea de Drept.
Nu știm, deocamdată, dacă cei doi s-au cunoscut în anii de studenție, însă cel mai probabil anume din acest motiv au ales Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" pentru ședința comună de guvern.

Serviciul de presă al Executivului român a anunțat că miniștrii din cele două țări vor discuta aspecte legate de cooperarea bilaterală, cu accent pe domeniile: energie, transporturi, administraţie, securitate socială şi educaţie.

Vezi aici de ce vin la Iaşi miniştrii Guvernului Ungureanu.

La finalul reuniunii vor fi semnate o serie de documente bilaterale, iar cei doi premieri vor susţine o conferinţă de presă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite