Evgheni Şevciuk este noul „preşedinte“ al Transnistriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evgheni Şevciuk a votat la Râbniţa
Evgheni Şevciuk a votat la Râbniţa

Presa de la Moscova anunţă că fostul preşedinte al sovietului suprem de la Tiraspol a câştigat cu circa 74% „alegerile prezidenţiale“ din regiunea separatistă.

UPDATE 10.45 E oficial. Așa-numita comisie electorală centrală de la Tiraspol a confirmat victoria lui Evgheni Șevciuk la „prezidențialele" de duminică. Potrivit datelor oficiale, el a devenit lider republicii separatiste acumulând 71,88% din voturi. Contracandidatul său, Anatoli Kaminski a fost votat doar de 19,6% din alegători. Împotriva tuturor au votat 4,45%. „Alegerile sunt declarate valabile. Evgheni Șevciuk este declarat președinte ales al republicii moldovenești nistrene", se arată în protocolul organului electoral.

CITEȘTE ȘI Află ce cred analiștii despre rezultatele „scrutinului" din regiunea transnistreană

Noul „preşedinte" al autoproclamatei rmn este Evgheni Şevciuk, fostul preşedinte al sovietului suprem de la Tiraspol, anunţă RIA Novosti. El a obţinut 73,88% din voturile alegătorilor din regiune, în timp ce contracandidatul său Anatoli Kaminski a luat doar 19,67% din voturi. Împotriva tutorora au votat 4,45%.

Rusia gata să aloce separatiştilor circa 300 milioane de dolari pentru a-şi menţine influenţa în Transnistria

Datele preliminare ale scrutinului vor fi prezentate la ora 10.00 de către așa-zisa comisie electorală centrală din regiune.

Acum două săptămâni, Şevciuk a luat 38,53% din voturi, iar Kaminski 26,48%.

Actualul lider de la Tiraspol Igor Smirnov a condus regiunea timp de peste 20 de ani şi a pierdut „alegerile“ după ce a acumulat doar 24,82% din sufragii în primul tur de „scrutin“ din 11 decembrie. Liderul separatist, a cerut ca aşa-zisele alegeri să fie anulate.

Evgheni Şevciuk: "Am votat pentru un stat independent. Cred în victoria mea"

AUDIO Evgheni Șevciuk i-ar fi cerut lui Vladimir Voronin să-i pună o pilă la Moscova

Cum „Rusia a câştigat în Transnistria"

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite