„Die Welt“: „În loc să salveze zona euro Angela Merkel merge azi într-un stat pitic necunoscut“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ediţia de duminică a cotidianului german a făcut glume pe seama vizitei de câteva ore pe care o va face astăzi demnitarul de la Berlin la Chişinău.

„Când criza din zona euro se adânceşte, iar toată lumea are nevoie de cancelarul german, Merkel se duce să salveze... Moldova (germ.-Moldau). Da, da, aţi citit corect. Moldau este nu numai un afluent al râului Elba, dar şi un stat pitic postsovietic despre care nimeni nu ştie unde se află şi în care nimeni până acum nu a fost", scriu jurnaliştii de la „Die Welt". Aceeaşi sursă sugerează că poposirea lui Merkel pe meleagurile noastre se datorează lui Christoph Heusgen, consilierul cancelarului pe politică externă, care are „o slăbiciune pentru problemele întortochiate".

Angela Merkel sosește la Chișinău

„Într-o zi, când Angela Merkel avea dispoziţie bună, el i-a propus cancelarului să tragă o fugă în Moldova şi aceasta a răspuns afirmativ. În cancelariile de la Berlin vizita de azi este văzută diferit. Oficialii recunosc că ei acordă mai multă atenţie Republicii Moldova decât o fac societatea şi presa germană. De asemenea, consilierii mai spun că lumea trăieşte nu numai cu criza din zona euro", mai relevă sursa citată.

„Republica Moldova, mică, săracă şi mult potenţial"

Şi portalul finanznachrichten.de publică o analiză despre Republica Moldova, de data aceasta una economică. Aici mulţi oameni nu au acces la apă curentă şi la canalizare, scrie sursa citată. „Lista potențialilor donatori este lungă, dar viteza de implementare a proiectelor nu este prea mare. Până la punerea în aplicare a inițiativelor individuale poate dura ani, iar donatorii internaționali trebuie să fie răbdători", a declarat Annika Pattberg pentru portal.

Despre Transnistria, fără „oficiali" de la Tiraspol

Pragmatismul german poate scoate Moldova din criză

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite