Comuniștii vor referendum, socialiștii contestă Legea asigurării egalității la Curtea Constituțională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Socialistul Igor Dodon nu vrea drepturi pentru minoritățile sexuale
Socialistul Igor Dodon nu vrea drepturi pentru minoritățile sexuale

Partidul Comuniștilor va iniția un referendum pentru a anula Legea privind asigurarea egalității. Anunțul a fost făcut de liderul formațiunii, fostul președinte al țării, Vladimir Voronin, care nu a precizat însă când anume și din ce bani va fi organizat plebiscitul.

În același timp, Partidul Socialiștilor a anunțat că va ataca actul cunoscut drept legea antidiscriminare la Curtea Constituțională, pe motiv că aceasta ar încălca mai multe prevederi constituționale.

Într-un comunicat de presă remis astăzi, socialiștii spun că adoptarea acestei legi nu va avea efectele scontate legate de liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană, în schimb Moldova va deveni o ţară „homosexualizată".

Legea privind asigurarea egalităţii a fost votată vineri, în două lecturi, cu voturile a 53 deputaţi. Deputaţii din grupul socialiştilor au votat contra, iar comuniștii au lipsit de la ședință. Astăzi legea a fost promulgată de către preşedintele Nicolae Timofti și urmează să intre în vigoare la 1 ianuarie 2013.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite