Comuniştii moldoveni ameninţă cu proteste masive

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul PCRM, Vladimir Voronin
Liderul PCRM, Vladimir Voronin

Partidul Comunştilor pregăteşte acțiuni de protest în masă, în legătură cu refuzul Alianţei de guvernare de a organiza un referendum privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală.

Liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, a anunțat că PCRM începe o campanie de informare în masă privind Uniunea Vamală și beneficiile acestei structuri pentru Republica Moldova.
"Nu vrem să le explicăm oamenilor că cei de la guvernare se teme de votul lor, că guvernarea le-a încălcat dreptul să-și decidă viitorul", a declarat Voronin, vorbind în fața unor activişti PCRM de la Chișinău.

„Trebuie să ridicăm împotriva acestui regim toată țara. Și guvernarea trebuie să vadă această țară la Chișinău, în ziua când noi vom înainta din nou inițiativa referendumului în Parlament", a adăugat preşedintele PCRM, citat de agenţia omega.md.

"Guvernarea trebuie să înțeleagă că de această data a ofensat nu atât susținătorii Partidului Comuniștilor, cât majoritatea absolută a poporului moldovenesc. Și de această majoritate trebuie să se teamă. Toți! Jocurile s-au terminat", a afirma Vladimir Voronin.

Vladimir Voronin a mai declarat că cetăţenii vor fi mobilizaţi la aceste proteste printr-o decizie. „Va fi un semnal pentru tot poporul că în cel mai scurt timp trebuie să se adune și să pornească spre Chișinău, să vină spre Chișinău nu pentru pogromuri, dar pentru a obține din guvernanţi acordul pentru organizarea referendumului", spune acesta.

Inițiativa PCRM de organiza un referendum de aderare a Moldovei la Uniunea Vamală a fost respinsă săptămâna trecută de majoritatea parlamentară în ședința Legislativului. Liderii AIE susțin că propunerea comuniștilor pune în pericol procesul de integrare a Republicii Moldova în UE.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite