Comuniștii din Parlament: „Externele au chefuit pe bani europeni!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputații comuniști au cerut astăzi explicații în Parlament privind cheful pe care l-au dat angajații Ministerului de Externe de la Chișinău într-un club de noapte luxos din Capitală.

Grigore Petrenco, parlamentar PCRM, a declarat că această petrecere a fost finanțată din banii pentru proiectul european „Consolidarea capacităților instituționale a MAEIE" care au venit de la guvernele Norvegiei și Suediei.

VIDEO „Ședința de bilanț" de la Externe, într-un club de noapte din Capitală

Colegul său de fracțiune, Ion Ceban, a precizat că o masă în acel local ar costa 500 de lei. Astfel, cheltuielile pentru 150 de persoane, cât are Aparatul MAEIE, s-ar ridica la 750.000 de lei. „Cu acești bani puteți întreține o școală mică timp de un an", a spus comunistul.

„Ministerele au acum un concurs: «Moldova fără sărăcie». În timp ce oamenii mor de foame, ele se concurează la ședințe de totalizare a la Cocos", a adăugat și Inna Șupac, cerând explicații de la toate ministerele privind petrecerile de sfârșit de an.

Ministrul de Externe, Iurie Leancă, nu a venit pentru explicații în legislativ. „Este unul dintre puținii miniștri care nu a apărut aici niciodată în doi ani", a remarcat președintele Parlamentului, democratul Marian Lupu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite