Inspectorii fitosanitari ruşi îşi bat joc de exportatorii moldoveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de camioane cu produse agricole rămân blocate de trei zile la intrarea în Rusia, în timp ce ministrul Agriculturii ne asigură că „problema se rezolvă". Pe de altă parte, ministrul Economiei susţine că „cineva trebuie să înfunde puşcăria", fără a da nume. Oamenii de afaceri vorbesc despre o „tentativă de monopolizare" a pieţei

De câteva zile, sute de TIR-uri încarcate cu fructe şi legume din Moldova stau în terminalul vamal „Aleksandrovski" din regiunea Breansk a Rusiei.

Autorităţile de la Chişinău dau vina pe incapacitatea tehnică a respectivului terminal, în timp ce şoferii şi exportatorii de produse agricole vorbesc despre faptul că inspectorii fitosanitari ruşi îşi bat jocul pur şi simplu de ei.

"Joi, au verificat doar încărcătura din 14 TIR-uri, dar aici sunt aproape 200. Mai mult. Nici cele 14 camioane care au trecut controlul nu au putut ieşi de pe teritoriul terminalului", ne-a declarat un om de afaceri.

Citiţi mai multe în ziarul de vineri despre schemele criminale moldo-ruso-poloneze ce au au blocat exportul de fructe în Rusia.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite