Dosarul bancherilor din România vizează şi o bancă din Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup format din demnitari şi bancheri din România este acuzat de DIICOT că a fraudat mai multe bănci prin credite garantate de stat. Unul din membrii de vază a reţelei, Alexandru Claudiu Cercel-Duca, vicepresedinte al BRD, s-a ocupat şi de coordonarea "proiectului Mobiasbanca".

Cel mai mare dosar de fraudă bancară din România vizează şi Republica Moldova. Astfel la începutul lunii noiembrie 2012, procurorii DIICOT au reţinut 33 de persoane ce făceau parte dintr-un grup format din demnitari şi bancheri. Aceştia sunt acuzaţi de DIICOT că au fraudat mai multe bănci din România prin credite garantate de stat. Capii reţelei erau un fost spion DIE şi un om de afaceri controversat din Olteniţa.

Printre cei reţinuţi se număra şi Alexandru Claudiu Cercel-Duca, vicepreşedintele Băncii Române de Dezvoltare (BRD), care ulterior a fost eliberat, dar Tribunalul Bucureşti a dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu.

Alexandru Claudiu Cercel-Duca, vicepreşedinte BRD, a făcut parte din conducerea băncii moldoveneşti Mobiasbancă, după preluarea acesteia, în anul 2006, de către grupul francez Societe Generale, care este şi acţionarul majoritar la banca româneasă BRD. De notat că în prezent Societe Generale deţine un pachet de 67,85% din capitalul Mobiasbanca, iar BRD deţine 20% la banca moldovenească.

La 30 iunie 2008, Alexandru Claudiu Cercel-Duca a fost împuternicit de Consiliul de Administraţie al BRD -Groupe Societe Generale să asigure coordonarea "proectului Mobiasbanca".

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite