Ucraina va salva România de "revoltele pâinii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România examinează posibilitatea importului unei cantităţi impresionante de grâu din Ucraina pentru a putea stabiliza preţurile la pâine, anunţă publicaţia de afaceri Delo (Afacerea) din Kiev.

În următoarele zile, România ar putea achiziţiona o cantitate impresionantă de grâu din Ucraina, pentru a produce făină de calitate înaltă. Potrivit publicaţiei Delo această tranzacţie va ajuta ţara vecină să preîntâmpine izbucnirea unei "revolte ale pâinii".

"Seceta ce a lovit ţara noastră ne face să apelăm la ajutorul statelor vecine", a declarat expertul român Irina Popescu, citat de Delo.
"Dacă guvernul nostru va rata această oportunitate, atunci Bucureştiul s-ar putea confrunta cu "revoltele pâinii", a mai precizat expertul.

Curios este că în acelaşi timp, portalul specializat pe probleme agrare, www.apk-inform.com anunţă că firmele ucrainene au pierdut licitaţia privind exportul unor cantităţi mari de grâne în Egipt. Învingători ai licitaţiei au fost două companii din Rusia, care vor livra în Egipt 120.000 de tone şi compania românească Ameropa, care va furniza 60.00 de tone de grâu, la preţul de 323,38 de dolari tona.

HARTA PREŢURILOR: Oltenii au cel mai ieftin grâu

Seceta dă startul scumpirilor la produsele agricole

Producţia agricolă a SUA este ameninţată de cea mai gravă secetă de peste 25 de ani

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite