Situaţia economică din Republica Moldova este tot mai proastă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Seceta a compromis mai multe culturi agricole
Seceta a compromis mai multe culturi agricole

Ministerul Economiei a transmis Parlamentului, Ministerelor şi instituţiilor centrale implicate în procesul bugetar o scrisoare prin care atenţionează asupra înrăutăţirii situaţiei macroeconomice în raport cu perioada în care a fost prezentat precedenta prognoză macroeconomică.

Ministerul Economiei anunţă că în strictă conformitate cu atribuţiile şi funcţiile delegate în cadrul procesului bugetar-fiscal,inistituţia nu a făcut decât să concretizeze indicatorii macroeconomici pe care este construită politica bugetar-fiscală.
"Scopul acestei acţiuni este de a păstra credibilitatea documentelor de politici promovate de Guvern în contextul în care şi instituţiile financiare internaţionale, inclusiv Fondul Monetar Internaţional, a diminuat prognoza ritmurilor de creştere economică la nivel mondial", se precizează într-un comunicat de presă.
Necesitatea de a reveni asupra prognozei indicatorilor macroeconomici pentru anul 2013 a fost anunţată de către viceprim-ministrul Valeriu Lazăr şi în procesul de elaborare a bugetului şi chiar în şedinţa de Guvern în care proiectul Legii bugetului pentru anul 2013 a fost aprobat.

Biroul Naţional de Statistică a anunţat astăzi că în luna august industria a înregistrat o scădere cu 5,4%.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite