Serghei Mavrodi, creatorul celui mai mare sistem piramidal din lume a fost arestat la Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Motivul este o banală amendă de 1.000 de ruble (25 de euro), pe care acesta nu a plătit-o timp îndelungat. Mavrodi va sta închis cinci zile, dar în rând mai stau alte 10 cazuri de acest fel iniţiate contra afaceristului într-o instanţă la Moscova.

Serghei Mavrodi, creatorul celebrei piramide care a ruinat milioane de ruși în anii '90, a fost arestat la Moscova pentru cinci zile. Motivul este neplata unei amenzi de 1.000 de ruble (circa 25 de euro), aplicată în baza unei decizii judiciare, anunţă agenţia RIA Novosti,

Mavrodi are la activ cel mai mare sistem piramidal din lume, prin care circa 30 de milioane de persoane din Rusia şi fostele republici URSS şi-au pierdut banii în 1994.
Potrivit presei, Serghei Mavrodi şi acoliţii săi au ajuns să acumuleze câte 50 de milioane de dolari pe zi, doar în capitala rusă. La 4 august 1994, afaceristul a fost arestat, după un asalt al trupelor speciale asupra sediului său de la Moscova. Milioane de ruşi au rămas fără bani, iar 50 de persoane s-au sinucis. Mavrodi a fost închis abia peste nouă ani.

În prezent acesta a pus la cale o nouă afacere MMM-2011, care se extinde şi în Republica Moldova, graţie unei reclame agresive la Prime TV, postul de televiziune controlat de milionarul Vlad Plahotniuc, prim-vicepreşedintele Parlamentului.

MoldMMM: „Scuipi în pod şi devii milionar". Creatorul celebrei piramide care a ruinat milioane de ruși în anii '90 a pus pe roate o nouă afacere în Moldova.

PiraMMMida lui Mavrodi prinde rădăcini la Chişinău

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite