Scandal la una dintre cele mai mari bănci din Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Banca a plătit pentru chiria acestui imobil peste 24 de milioane de lei în avans
Banca a plătit pentru chiria acestui imobil peste 24 de milioane de lei în avans

Acţionarul majoritar al Băncii de Economii a Moldovei (BEM) a blocat astăzi convocarea adunării generale extraordinare a acţionarilor. E vorba de reprezentanul Guvernului.

Veaceslav Mămăligă, preşedintele Consiuliului de administrare al Băncii de Economii a spus că Adunarea a fost amânată din cauza lipsei cvorumului. Totoadtă el a precizat că o adunare repetată va fi convocată în scurt timp. În acelaşi timp, acţionarii minoritari susţin că structurile statului paralizează activitatea băncii, iar managementul este unul defectuos.

BEM se confruntă în prezent cu probleme grave legate de faptul că are de recuperat peste 900 milioane de lei, credite acordate cu prea multă uşurinţă unor agenţi economici rău-platnici.
La începutul anului trecut, acţionar majoritar la BEM este guvernul Republicii Moldova care deţine 56%. Companiile Minerva SRL şi Sisteme Informaţionale Integrate SRL deţin câte 10%, iar Intercontinent SRL şi Zilena-Com SRL câte 9%. Restul de 6%, sunt împărţite între un număr nedefinit de acţionari.

Privatizăm puţin şi pe bani de nimic

Banca de Economii, trasă în jos de datornici

Vânt de schimbare la singura bancă a statului

Bancherii moldoveni pot să bea şampanie. Profitul băncilor a crescut de patru ori

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite