Ruşii au cumpărat cea mai mare întreprindere alimentară din Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Floarea Soarelui",cel mai mare producător de ulei şi cea mai mare întreprindere din industria alimentară din ţara noastră a fost preluată prin intermediul a două firme offshore

Combinatul din Bălţi, cel mai mare producător de ulei şi cea mai mare întreprindere din industria alimentară din Republica Moldova şi-a schimbat acţionarii majoritari.
Astfel la 10 iunie firmele Amableus Limited şi Trezeme Limited din Cipru au cumpărat respectiv 49,76% şi 34,46% din acţiunile companiei Floarea Soarelui.
Cel mai probabil că pachetul a fost cumpărat de la WJ Group.
Despre firmele ce au devenit proprietarii producătorului de ulei nu există nici o informaţie. Experţii cred că în spatele acestora stau cel mai probabil oameni de afaceri din Rusia, care au anunţat anterior că negociază cumpărarea activelor WJ Group din spaţiul CSI.

Anterior se anunţase că grupul Kernel Holding, cel mai mare producător ucrainean de ulei de floarea soarelui negociază achiziţionarea activelor companiei WJ Group, cu afaceri în domeniul oleaginoaselor şi cerealelor în Rusia, Ucraina şi Moldova. Acesta însă a renunţat pentru că oferta unei companii ruseşti a fost mai puternică.

De activele WJ Group se arata interesată Compania „Iug Rossii", ce deţine o cotă de 45% pe piaţa de ulei a Rusiei. Aceasta a preluat la mijlocul lunii mai o serie de active ale WJ Group din sudul Rusiei.
WJ Group are o cotă de 5% din piaţa uleiului din Rusia şi circa 70% din cea din Republica Moldova. Compania deţine în ţara noastră întreprinderea „Floarea Soarelui" şi cinci elevatoare şi are vânzări anuale de 700 milioane de dolari.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite