Republica Moldova este al treilea furnizori de miez de nucă pe piaţa germană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fructele şi legumele proaspete din ţara noastră nu sunt comercializate pe piaţa germană, arată "Studiul de Piaţă pentru Fructe Proaspete şi Uscate în Germania", realizat de experţi din cadrul Proiectului Competitivitatea Agricolă şi Dezvoltarea Întreprinderilor (ACED), finanţat de către Guvernul SUA.

Germania este cel mai important importator în Uniunea Europeană și cel mai mare consumator de fructe și legume proaspete din Europa. În acelaşi timp nici un produs de origine moldovenească în stare proaspătă nu este comercializat pe piața germană în prezent, constată autorii unui studiu privind piaţa fructelor proaspete și uscate în Germania.

Conform datelor prezentate în studiu pe piaţa germană Republica Moldova este prezentă doar cu miez de nucă şi deţine o cotă de 7% din livrările de acest produs, după SUA care deţine 58% şi Chile cu 15%.

Studiul oferă şi o serie de recomandări pentru agenţii economici din ţara noastră care vor să livreze producţia agricolă în Germania.
Astfel pentru a pătrunde pe această piaţă e nevoie în primul rând de certificate GLOBALGAP ce ar arăta că produsele corespund cerinţelor europene privind producerea produselor alimentare sigure pentru consum.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite