Republica Moldova asigură 95% din importurile de vinuri în vrac în Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii ucraineni susţin că cel mai mare atu pentru producţia alcoolică moldovenească este preţul accesibil.

Republica Moldova este principalul furnizor de materie primă pentru industria vinicolă din Ucraina, arată un studiu de piaţă realizat de AlcoMarketReport şi citat de ziarul Ekonomiceskie Izvestia.
Potrivit publicaţiei în anul 2010 Ucraina a importat circa 1,55 milioane de decalitri de vin în vrac, din care 95% au fost aduse din Republica Moldova, iar restul din Georgia şi Macedonia.

Mai mult, în primul trimestru al anului curent importurile de materie primă s-au majorat de trei ori faţă de aceeaşi perioadă a anului 2010, iar unele întreprinderi ucrainene activează în mare parte pe vinul în vrac importat din Republica Moldova. În special e vorba de producătorii de vinuri spumante.
Specialiştii ucraineni susţin că cel mai mare atu pentru producţia alcoolică moldovenească este preţul accesibil.
Totodată, ei susţin că producţia alcoolice din ţara noastră va continua să se bucure de căutare în Ucraina ca urmare a unui deficit de materie primă pe piaţa locală.
De notat că potrivit datelor Biroului naţional de Statistică, în primul trimestru al anului 2011, exporturile de băuturi alcoolice în Ucraina au crescut de 2,2 ori, ajungând la o cotă de 24% din total. Ţara vecină a ajuns la acest capitol Federaţia Rusă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite