Prezervativele au creat probleme la exportul de petrol rusesc prin conducta Drujba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tranzitul de ţiţei spre Europa a fost perturbat
Tranzitul de ţiţei spre Europa a fost perturbat

La începutul lunii octombrie echipamentele de măsurare a volumului de ţiţei transportat prin conducta de petrol Drujba au ieşit din funcţiune, anunţă cotidianul rus Vedomosti. De vină sunt mai multe obiecte din cauciuc precum prezervative şi suzete ce au blocat funcţionarea normală a contoarelor.

Exportul de petrol rusesc în Europa a fost pus în pericol de o serie de defecţiuni la aparatele de măsurare din Slovacia şi Ungaria, care brusc au început să arate un volum mult mai mare decât capacitatea conductei Drujba. Un control a depistat că de vină sunt mai multe obiecte din cauciuc. Potrivit cotidianului Vedomosti era vorba de prezervative şi suzete.
Reprezentanţii Transnefti, companie ce administrează reţeaua de transport a petrolului şi produselor petroliere din Rusia au declarat că cel mai probabil obiectele din cauciuc au fost au ajuns în conductă pe teritoriul Ucrainei sau Belarus.

"Obiectele nu au nimerit din întâmplare în conductă. Cel mai probabil că acestea au fost aruncate acolo pentru a provoca ieşirea din funcţiune a echipamentelor de măsurare. Ca rezultat nu a fost posibil să ştim cu exactitate ce cantitate de petrol a fost transportată", a declarat Igor Demin, reprezentantul companiei Transnefti.

În prezent companiile din Ungaria şi Slovacia refuză să semneze actele de primire-predare a petrolul la hotarul cu Ucraina.

Conducta Drujba, este unul dintre cel mai mare sisteme de conducte de petrol din lume. Drujba transportă petrol din Rusia prin Europa de Est, pe diferite trasee spre o serie de clienţi din Europa Centrală şi Occidentală.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite