Pachetul Energetic al UE, bun şi pentru ruşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ruşii vor să exporte energie în UE
Ruşii vor să exporte energie în UE

Autorităţile de la Chişinău susţin că amânarea implementării prevederilor Pachetului Energetic III al UE nu înseamnă că renunţăm la integrarea în sistemul energetic european.

„Noi ne-am angajat să transpunem normele UE până în 2017, iar amânarea nu este în niciun caz o renunţare. Le vom implementa în măsura în care vom ajunge la o înţelegere cu Gazprom. S-ar putea întâmpla că vom ajunge mai degrabă la un acord cu Gazprom şi atunci amânarea va fi pe un termen mai scurt", a precizat vicepremierul Valeriu Lazăr. Potrivit lui, doar prevederile articolui 9 din directiva UE privind Pachetul Energetic trezesc temeri în rândul ruşilor, dar acestea nu sunt întemeiate.

Totodată, oficialul a menţionat că, în timp ce Gazprom se opune implementării prevederilor Pachetului Energetic, alte companii ruseşti prezente pe piaţa Republicii Moldova vor avea de câştigat şi chiar susţin aceste aspiraţii.

„Partenerii ruşi, în persoana unui concern (Inter RAO EES n.r.) care deţine un mare producător de energie electrică (Centrala de la Cuciurgan n.r.), speră că astfel va majora livrările de curent electric pe piaţa statelor UE", a declarat vicepremierul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite