PRECIZARE Proprietarii Moldcell anunţă că au investit în Republica Moldova două miliarde de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TeliaSonera este cel mai mare operator telecom din Suedia.
TeliaSonera este cel mai mare operator telecom din Suedia.

De la începutul activităţii lor în Republica Moldova, acţionarii companiei Moldcell au investit peste două miliarde de lei în crearea şi dezvoltarea infrastructurii de telecomunicaţii mobile, asumându-şi angajamentul să aducă încă un miliard de lei până la finele lui 2016, potrivit unui comunicat de presă. Acesta vine ca reacţie la o informaţie preluată de ziarul „Adevărul“ dintr-un comunicat al Ministerului Economiei î

„Acţionarul majoritar al companiei Moldcell, grupul internaţional de telecomunicaţii suedezo-finlandez TeliaSonera, conştientizează importanţa transparenţei în activitatea de business şi nu ascunde faptul că operează pe pieţele din aria de afaceri Eurasia prin intermediul companiei Fintur Holdings BV, fondată în Olanda - ţară cu regim fiscal integrat în politicile stricte financiare ale Uniunii Europene", se menţionează într-un comunicat de presă al Moldcell.

Potrivit comunicatului, pachetul de control al Fintur Holdings BV aparţine grupului TeliaSonera (74%).

În comuncat se mai precizează că de la începutul activităţii lor în Republica Moldova, "acţionarii companiei Moldcell au investit peste două miliarde de lei în crearea şi dezvoltarea infrastructurii de telecomunicaţii mobile în Republica Moldova, asumându-şi angajamentul să aducă încă un miliard de lei până la finele lui 2016 în această ţară".

„Totodată, Moldcell este unul dintre cei mai importanţi plătitori de taxe, contribuind până la ora actuală cu 955 milioane de lei la bugetul de stat. Compania Moldcell are 366 de angajaţi profesionişti şi competenţi, cărora li s-au asigurat condiţii de salarizare şi dezvoltare profesională în ţara lor. De asemenea, prin intermediul reţelei naţionale de vânzări, operatorul oferă peste 5.000 de locuri de muncă cetăţenilor din capitală, dar mai ales din regiunile Moldovei, grav afectate de şomaj. Datorită strategiei TeliaSonera de a crea o lume cu oportunităţi mai bune, Moldcell este una dintre cele mai active companii pe plan local la capitolul Responsabilitate Socială Corporativă. Peste 370 de proiecte de incluziune digitală, educaţie, sănătate şi cultură au fost implementate de Moldcell, ajutând peste 600.000 de copii din Moldova să crească mari şi deştepţi", se mai precizează în comunicatul Moldcell.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite