PIB-ul pe locuitor în Republica Moldova este de două ori mai mic decât în cel mai sărac judeţ din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astfel PIB-ul pe locuitor în ţara noastră a fost anul trecut de circa 1.280 de euro, sau de două ori mai puţin decât valoarea acestuia din judeţele Vaslui şi Botoşani, apreciate drept cele mai sărace din România, potrivit unui studiu al Comisiei Naţionale de Prognoză (CNP).


Anul trecut PIB-ul Republicii Moldova a fost egal cu circa 4,5 miliarde de euro, ceea ce este de 6,1 ori mai puţin decât cel al Bucureştiului.

După valoarea PIB-ului produs ţara noastră rămâne în urma nu doar de capitala României, dar şi de judeţele Timiş, Cluj, Argeş, Constanţa, Prahova şi este ceva mai mare decât cel al judeţului Braşov. Altfel spus Republica Moldova ar fi în jumătatea superioară a clasamentului judeţelor din România după valoarea PIB.

Dacă am face o comparaţie după valoarea PIB-ului produs pe locuitor, apoi Republica Moldova ar fi cel mai sărac judeţ din România. Astfel PIB-ul pe locuitor în ţara noastră a fost anul trecut de circa 1.280 de euro, adică de două ori mai puţin decât valoarea din judeţele Vaslui şi Botoşani, apreciate drept cele mai sărace din România, potrivit unui studiu al Comisiei Naţionale de Prognoză (CNP).
Comparativ cu judeţul Iaşi PIB-ul pe locuitor al Republicii Moldova este mai mic de trei ori şi ceva, faţă de cel al Constanţei, Braşovului şi Sibiului de 5 ori, faţă de cel al Argeşului şi Timişului de şase ori şi ceva, iar faţă de cel al Bucureştiului rămânerea în urmă este de 11 ori.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite