O bancă europeană vrea să investească în Calea Ferată a Moldovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trenurile moldoveneşti vor mai circula încă mult timp pe şine ruseşti FOTO: EDUARD BÂZGU
Trenurile moldoveneşti vor mai circula încă mult timp pe şine ruseşti FOTO: EDUARD BÂZGU

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) examinează posibilităţi de a iniţia noi proiecte comune cu Republica Moldova în asemenea domenii cum sunt, distribuţia de şi producerea de energie electrică, dar şi transporturile şi căile ferate.

Paul Henri Forestier, Director regional al BERD pentru Caucaz, Moldova şi Belorusia, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă instituţia pe care o reprezintă examinează posibilităţi de a iniţia noi proiecte comune cu Republica Moldova în asemenea domenii cum sunt transporturile şi căile ferate.

„Anul 2012 va fi un an record în colaborarea BERD cu Republica Moldova", a opinat oficialul de la BERD.

Anterior Vitalie Strună, directorul general al Căilor Ferate din Moldova (CFM) spunea că unul din proiectele pe care şi-l propune spre realizare îl constituie conexiunea Capitalei Republicii Moldova de oraşul Iaşi printr-o cale ferată cu ecartament standard de 1435 mm.
Necesarul de bani pentru un asemenea proiect este estimată la 435 milioane de euro, iar Vitalie Strună speră să obţină sprijin de la Uniunea Europeană pentru finanţarea tronsonului ce va fi complet electrificat.

Căile Ferate caută 435 milioane de euro pentru construcţia unui tronson cu ecartament european

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite