O bancă din Chişinău vinde averea unui milionar moldovean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În anul 2010 Leonid Volneanschi a declarat că a obţinut venituri de peste 30 milioane de lei
În anul 2010 Leonid Volneanschi a declarat că a obţinut venituri de peste 30 milioane de lei

Hotelul Elat din centrul Capitalei, controlat de milionarul Leonid Volneanschi, prin intermediul companiei Elat-Invest, a fost scos la vânzare la un preţ de doar 10,4 milioane de lei.

Potrivit anunţului de vânzare, publicat de un executor judecătoresc, licitaţia imobilului amplasat pe strada Columna din municipiul Chişinău va avea loc la 14 iunie 2012. Beneficiar este una dintre cele mai mari bănci din Capitală.

Hotelul Elat, face parte din imperiul imobiliar administrat şi controlat de controversatul om de afaceri Leonid Volneanschi.  Acesta mai deţine o reţea de farmacii, magazine, hotel, oficii etc.

Potrivit unor surse, grupul Elat s-ar confrunta cu grave probleme financiare şi mai multe bănci, dar şi creditori privaţi încearcă să-şi scoată banii investiţi în afacerile administrate de milionarul Volneanschi.

Cunoscut ca principal proprietar al grupului de firme „Elat", preşedinte al unei fundaţii culturale cu acelaşi nume şi preşedinte de onoare al Federaţiei Moldoveneşti de Haltere, Leonid Volneanschi, a figurat în câteva scandaluri de priviatizare a unor obiective ale statului. Totodată, acesta a fost în anul 2009 unul din principalii sponsori a campaniei electorale a Partidului Comuniştilor.

Unul din partenerii de afaceri a lui Volneanschi a fost şi fostul poliţist Ion Stratulat, împuşcat în septembrie 2011 la o terasă din centrul Capitalei.

CRIMINAL Reglare de conturi în stil mafiot între asasini. Surse: „Dacă vrei să comanzi un asasinat, caută-l pe Vanea Stratulat"

Ion Stratulat a fost condus azi pe ultimul drum de rude și prieteni. Vezi FOTO

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite