Număr record de milionari în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhiva
Arhiva

Republica Moldova are oficial 204 de milionari în lei, a anunțat Serviciul Fiscal de Stat, după procesarea declarațiilor de venit depuse de cetățeni pentru anul 2011. Cifra este mai mare cu 26% decât cea din anul 2010 şi depăşeşte recordul anului 2008, când în ţara noastră au fost înregistrați 183 de persoane cu venituri mai mari de un milion de lei.

După analiza declaraţiilor pe venit depuse de cetăţenii moldoveni pentru anul 2011, Fiscul constată o creştere cu 17% a numărului persoanelor ce îşi declară veniturile, dar şi a bunăstării acestora. Astfel a fost declarat un venit de 5,02 miliarde de lei, cu trei la sută mai mult ca în anul 2010.
Valoarea impozitului achitat a urcat cu circa 10 milioane de lei, până la 55,27 milioane de lei.

Cel mai tânar milionar moldovean are doar 22 de ani

Anterior administraţia Fiscului anunţa după procesarea a circa 75% din declarații că numărul milionarilor în lei era de 180.
Vârsta medie a persoanelor cu venituri de peste un milion de lei este de peste 45 de ani. Cea mai tânără persoană care a înregistrat un asemenea venit avea 23 ani, iar cea mai vârstnică - 86 ani. Peste 80% din milionarii în lei sunt din municipiul Chişinău.

Începând cu anul 2012 Fiscul va aplica metode şi sursele indirecte de estimare şi depistare a veniturilor persoanelor, care ar putea scoate la iveală mai mulţi milionari, susţine Gheorghe Cojocari, şeful adjunct al Serviciului Fiscal de Stat.

Milionarii moldoveni ar putea plăti impozite mai mari

Fostul premier al Republicii Moldova Ion Sturza figurează şi în acest an în Top Forbes 500 Miliardari

În Republica Moldova sunt 105 de milionari

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite