Ministrul Agriculturii: "Nu gerul este cea mai mare problemă, ci terenurile lăsate pârloagă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gerul din această iarnă a afectat soiurile de struguri de masă, dar cele tehnice nu au avut de suferit. Cât priveşte grâul de toamnă, acesta a fost afectat, însă minimul rezervei de stat va fi asigurat, a declarat ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, în cadrul emisiunii "Viaţa Publică", la Radio Moldova.

Ministrul agriculturii a declarat că nu condițiile climaterice sunt cea mai mare problemă pentru agricultură și în special pentru cultura de viță de vie. "Nu gerul este cea mai mare problemă, ci viile lăsate pârloagă", a declarat Vasile Bumacov.

Totodată, ministrul a dat asigurări că rezerva minimă de grâu va fi asigurată. În același timp el a menționat că prețul pâinii sociale, de 1,80 lei, nu poate fi redus. "Munca celor care au crescut acest grâu și care au făcut această pâine, trebuie respectată. Nu putem micșora prețurile de dragul acțiunilor populiste" a afirmat Vasile Bumacov.

Ministrul a mai spus că exportatorii autohtoni de vinuri și autoritățile responsabile de ramura vitivinicolă au trecut peste perioada "romantică" și au înțeles că piața de consum a Chinei este destul de informată în privința calității vinurilor, iar faptul că locuitorii acestei țări nu pricep nimic în vin, este un mit.

Vasile Bumacov a declarat că în luna mai a anului curent, o delegație chineză va efectua o vizită în Republica Moldova, pentru a se documenta la fața locului în privința condițiilor în care este produs vinul moldovenesc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite