Moldovagaz va plăti despăgubiri consumatorilor dacă nu respectă durata întreruperilor programate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consumatorii de gaze vor pute beneficia de servicii mai calitative
Consumatorii de gaze vor pute beneficia de servicii mai calitative

Furnizorii de gaze naturale nu vor putea să opereze deconectări programate pentru un interval mai mare de 24 de ore, dacă vor fi afectaţi mai mult de o sută de consumatori.

Potrivit Regulamentului cu privire la calitatea serviciilor de transport şi distribuţie a gazelor natural, adoptat de Agenţia naţională pentru Reglementare în Energetică, în cazul deconectării a 500 de consumatori - lucrările la reţea vor putea dura până la 120 de ore.
Dacă durata admisă a întreruperilor nu va fi respectată, operatorul de reţea va fi obligat să plătească, la cerere, consumatorilor casnici câte 20 de lei pentru fiecare oră suplimentară, iar celor noncasnici - câte 200 de lei pentru fiecare oră suplimentară.

De asemenea, furnizorii de gaze vor trebui să achite compensații în cazul în care nu vor racorda consumatorii la reţea în termen de 4 zile lucrătoare de la data semnării contractului de furnizare a gazelor naturale şi după efectuarea plăţii de racordare. Compensaţia va constitui 15% din plata pentru racordare, iar alte 5% din plata pentru racordare vor trebui achitate pentru fiecare zi calendaristică, ce urmează după cele 4 zile lucrătoare, prevăzute ca termen limită.

Principalul furnizor de gaze pentru consumatorii din Republica Moldova este întreprinderea mixtă moldo-rusă Moldovagaz, care deţine o cotă de peste 95% din piaţă, astfel încât regulamentul aprobat de ANRE vizează în special această întreprindere.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite