Moldova poate obţine o reducere de 30% a preţului la gaze! Condiţia impusă de Rusia este renunţarea la Pachetul Energetic al UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federația Rusă este gata să facă o reducere de 30% pentru Moldova la livrarea gazului, anunță RIA Novosti. Discountul este valabil dacă Chişinăul renunţa la parteneriatul energetic cu Uniunea Europeană, a declarat ministrul rus al Energiei, Aleksandr Novak.

„În primul rând, Moldova trebuie să denunțe protocolul de aderare la Pachetul Energetic al UE. Doar după îndeplinirea acestei condiţii vom analiza posibilitatea de reduce preţul gazelor", a declarat Alexandr Novak, ministrul rus al Energeticii în cadrul unei conferinţe de presă.
O altă condiţie este reglementarea datoriei de 4,1 miliarde de dolari pe care o are Republica Moldova pentru livrările de gaze.

Ministrul a precizat că Republica Moldova a solicitat o diminuare cu 30% a tarifului la gaz.
Ţinând cont că în prezent preţul de import este de circa 390 de dolari pentru o mie de metri cubi o reducere cu 30%, este echivalentă cu 117 dolari pentru o mie de metri cubi ceea ce semnifică o economia anuală de 120 de milioane de dolari pentru Chişinău.

Poziţia autorităţilor moldoveneşti faţă de condiţiile puse de Moscova nu a fost anunţată încă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite