Liderul pieţei de carne are un proprietar nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În ultimii doi ani producătorul de mezeluri a înregistrat pierderi de peste 30 de milioane de lei
În ultimii doi ani producătorul de mezeluri a înregistrat pierderi de peste 30 de milioane de lei

Carmez, una dintre cele mai mari companii de pe piaţa mezelurilor şi a produselor de carne din Moldova, are un nou acţionar majoritar, după câţiva ani de litigii şi conflicte pentru controlul asupra întreprinderii.

PROPRIETARII DIN SPANIA SUNT MOLDOVENI?
Dintr-un spot publicitar aflăm că noii proprietari ar fi din Spania. Potrivit săptămânalului „Logos press", 59% din acţiunile Carmez au fost procurate de trei companii: Brasco Assets, Cargus Prod şi Corne Plus. Aparent, acestea nu au nicio legătură între ele, dar, potrivit „Logos press",

toate ar fi controlate de omul de afaceri Vasile Dragan. Ultimul deţine câteva fabrici de vin din Republica Moldova şi concernul Igristâie Vina, unul dintre cei mai mari producători de vinuri spumante din Rusia.

Drept confirmare că Dragan este implicat în aceste tranzacţii este faptul că o altă firmă controlată de el, Ducates Grup din Teleneşti, a cumpărat 2% de acţiunile Carmez şi are aceeaşi adresă ca şi Corne Plus, deţinătoare a 11,2% din capitalul întreprinderii.Omul de afaceri, care stă mai mult în Rusia şi vine în Moldova periodic pentru a-şi coordona afacerile, nu a răspuns apelurilor noastre telefonice.

PIERDERI DE MILIOANE
Impactul conflictului dintre acţionari a fost devastator pentru Carmez. Dacă în anul 2008 întreprinderea avea vânzări de 324 de milioane de lei, apoi în 2011 rezultatul a fost de doar 118 milioane de lei, adică de trei ori mai puţin. Anul trecut, Carmez a avut pierderi de 21,2 milioane de lei, aproape de două ori mai mult decât 2010.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite