INCREDIBIL Dacia Duster a învins Lada Niva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru prima dată în istoria Republicii Moldova la capitolul maşini de teren vânzările de maşini noi modelul Lada Niva au fost depăşite de un alt tip de automobil.

În prima jumătate a anului 2012 în Republica Moldova s-au vândut 11.472 de automobile, din care 2.287 au fost maşini noi, cu circa 5% mai puţin ca în aceeaşi perioadă a anului trecut.
Potrivit unei analize publicate de logos.press.md, lider la vânzări de automobile noi este Dacia cu o cotă de 17,8%, urmată de Chevrolet cu 13,7% şi Skoda cu 9,5%. Vânzările de automobile ruseşti Lada sunt în scădere semnificativă, cota acestui tip de maşini coborând la 4,2%. Aceasta în timp ce doi ani în urma Lada era lider la vânzări pe piaţa moldovonească.

Cel mai vândut model nou este Dacia Logan - 313 de unităţi, urmat de Chevrolet Aveo cu 253 şi Skoda Octavia - 79 de bucăţi.

Datele arată că Lada a pierdut şi poziţia de lider la capitolul automobile de teren. Astfel liderul pieţii din toată perioada de independenţă a Republicii Moldova modelul Niva a fost detronat de Dacia Duster.

Cea mai populară maşină de clasa business este Mercedes E-class, urmat de BMW seria 5 şi Jaguar XF.

Piaţa auto din Republica Moldova este însă în continuare dominată de automobilele vechi, cota acestora fiind de circa 80%. Circa 60% din automobilele vechi importate în ţară au o vechime de 5-7 ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite