Ginerele milionarului Nicolae Ciornâi amână o investiţie de 2,5 milioane de euro în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Bioromoil, controlată de Vladislav Chetrar, amână intrarea pe piaţa moldovenească şi susţine că se concentrează pe dezvoltarea reţelei de benzinării pe teritoriul României

Compania Bioromoil Automatic Stations, din grupul românesc Bioromoil, urma să înceapă în anul 2011 extinderea pe piaţa din Republica Moldova şi să deschidă aici 10 benzinării complet automatizate, fără personal. Costul investiţiei era estimat la circa 2,5 milioane de euro.
Intrarea pe piaţa ţării noastre a fost însă amânată.
„Momentan ne concentrăm pe dezvoltarea reţelelor pe teritoriul României", a precizat Ioana Fintea, office manager la Bioromoil.

Vreau o cotă de 3% din piaţa produselor petroliere din România

Grupul Bioromoil a lansat anul trecut reţeaua de benzinării AutoMat complet automatizate. Proprietarii şi-au propus construirea a 100 de astfel de staţii în trei ani, adică atingerea unei cote de 3% din piaţa României, după investiţii de 25 de milioane de euro.
Totodată compania şi-a propus extinderea începând cu anul 2011 şi pe pieţele din Bulgaria şi Republica Moldova, unde vizează deschiderea a 40, respectiv 10 benzinării.

Afacerea este dezvoltată de patru foşti manageri din grupul Rompetrol, care s-au alăturat companiei Bioromoil în ianuarie 2010.
Grupul Bioromoil aparţine omului de afaceri Vladislav Chetrar, care mai deţine afaceri în Republica Moldova în domeniul agricol.
Chetrar este ginerele milionarului moldovean Nicolae Ciornâi, exvicepreşedinte al companiei ruseşti Lukoil, unul din liderii mondiali de pe piaţa petrolului.

Bioromoil construieşte la Brăila două fabrici de biodiesel şi ulei vegetal, care vor fi funcţionale în 2011 - 2012, în urma unei investiţii de 22 de milioane de euro, din care cinci milioane de euro fonduri europene. Fabrica de biodiesel va avea o capacitate de 50.000 de tone pe an, iar cea de ulei vegetal, de 80.000 de tone pe an.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite