Fostul proprietar al opt bănci din Rusia şi uneia din Republica Moldova, dat în urmărire generală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Milionarul rus, Gherman Gorbunţov, exacţionarul majoritar al Universalbank este anunţat în căutare generală de către autorităţile din Republica Moldova.

Gherman Gorbunţov, care se declara victima unui atac raider, este cercetat penal de Procuratura Anticorupţie, anunţă Prime TV. Procurorul şef al Procuraturii Anticorupţie, Viorel Radeţchi a declarat că investigaţiile bat pasul pe loc întrucât Gorbunţov nu se prezintă la organul de urmărire penală. Universalbank se află în prezent în prag de faliment, iar de la începutrul lunii noimebrie 2011 instituţia a fost luată sub administrarea specială a Băncii Naţionale, care le va întoarce deponenţilor banii.

În acestă vară, conducerea Universalbank a declarat că acţionarul majoritar al băncii este victima unui atac raider. În consecinţă, Gherman Gorbunţov a pierdut 78,6% din acţiunile băncii ce apaţineau lui în urma unor decizii ale instanţelor de judecată în favoarea unor firme străine.
Potrivit unor surse, pachetul de 78,6% de acţiuni de la Universalbank ce ar fi fost preluat abuziv se dovedeşte că acesta ar fi fost gajat pentru un credit de peste 5 milioane de dolari în favoarea companiei elveţiene Delta Commodity & Financial Services SA.
În prezent pe pagina WEB a băncii Gherman Gorbunţov figurează ca proprietar al trei procente din capitalul Universalbank.
De notat că Gherman Gorbunţov a fost proprietar a cel puţin opt bănci din Rusia, multe din care implicate în scheme de spălare de bani şi evaziune fiscală. El chiar a fost supranumit „bancherul negru" de către presa din Rusia.

Totodată potrivit presei, Gorbunţov ar fi avut legături strânse cu structurile mafiote, iar foştii parteneri îl acuză că iar fi lăsat fără 2,5 miliarde de dolari. Însăşi Gorbunţov susţine că de fapt el a fost păgubit de un miliard de dolari.

Stăpânii băncilor din Republica Moldova

O bancă moldovenească are probleme mari cu lichiditatea

E OFICIAL Universalbank mai face un pas spre faliment

Ce-a mai rămas după atacurile raider din Republica Moldova: multe întrebări şi coincidenţe

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite