Decizia de privatizare a Băncii de Economii ar putea fi adoptată la toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vânzarea celor 56 la sută din acţiunile deţinute de stat la Banca de Economii (BEM), va fi luată în toamna acestui an, a declarat pentru Publika TV, Tudor Copaci, directorul Agenţiei Proprietăţi Publice.

Următoarea etapă a privatizării din acest an se va desfăşura în luna iunie, iar lista companiilor ar putea fi completată cu întreprinderi, precum Floare Carpet, Viorica Cosmetic, Farmaco, Armo-Beton etc.
"În privinţa Moldtelecom, noi, suntem în aşteptarea analizei şi rezultatelor evaluatorilor, care fac evaluarea, din partea Corporaţiei Financiare Internaţionale", a precizat Tudor Copaci, directorul Agenţiei Proprietăţii Publice (APP), citat de Publika TV

Cât despre vânzarea celor 56,1% din acţiunile deţinute de stat la Banca de Economii, directorul APP spune că autorităţile vor lua o decizie în toamnă.

În urma procesului de privatizare din lunile martie-aprilie, în Bugetul de Stat au ajuns 41 milioane de lei, iar firmele care au cumpărat bunurile de stat trebuie să investească în următorii trei ani peste 60 de milioane de lei.

Cei mai mulţi bani au fost încasaţi în urma concursului investiţional de la Parcul industrial "Tracom". Din nouă societăţi pe acţiuni, statul a reuşit să vândă şase, în valoare de 28,6 milioane de lei. În total, pentru anul 2012, autorităţile îşi propun să încaseze din privatizări circa 260 de milioane de lei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite